Mama fürje

Ej, mi a kő fürjanyó kend? A tojását adja itt el?

Pácolt fürjtojás
(forrás: Makacska konyhája)

Hozzávalók:

  • 15 fürjtojás
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • 2 szál zeller zöld
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál borecet
  • 0, 5 dl olívaolaj
  • 1 kávéskanál cukor
  • 5 evőkanál ketchup
  • 1 chili paprika
  • kevés só, bors

Elkészítése:

A tojásokat enyhén sós vízben keményre főzzük, és hideg vízben hagyjuk kihűlni.  A fokhagymát meghámozzuk, a petrezselyem és zeller zölddel együtt apróra vágjuk, a többi hozzávalóval együtt egy tálban összekeverjük. Beleforgatjuk a megfőtt tojásokat, majd befőttesüvegbe rakjuk. 1 - 2 napig a hűtőszekrényben pihentetjük.

Fogyaszthatjuk magában vagy kenyérrel, de salátáknak is kiváló kiegészítője.

  

Fürjtojással töltött zsenge tök
(forrás: Aleda konyhája)

Hozzávalók:

  • 2 db zsenge tök
  • 12 db fürjtojás
  • 10 dkg sajt
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • só, bors, pirospaprika,petrezselyem levél


Elkészítése: 

A tököt vékonyan meghámozzuk, de maradhat a zsenge héjával is. Kettévágjuk, belsejét kikaparjuk. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és beletesszük a reszelt sajtot. Egy tűzálló tálat vékonyan kiolajozunk, majd beletesszük a tököket. A fürjtojásokat hármasával egy-egy fél tökbe ütjük. Tetejét megszórjuk apróra vágott petrezselyem levéllel. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. 

 

Bújtatott fürjtojás
(forrás: Gasztro ABC)

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált csirkehús
  • 24 db fürjtojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál apróra vágott snidling
  • 2 kiskanál mustár (dijoni)
  • 6 dkg finomliszt
  • 2 db kissé felvert tojás

Elkészítés:

A tojásokat egy edénybe tesszük, vizet öntünk rá, közepes lángon egyfolytában kevergetjük, amíg a víz felforr (így középre kerül a sárgája). 5 percig főzzük, leszűrjük, hideg vízben hagyjuk kihűlni.
Egy kis tálban összekeverjük a darált csirkehúst, a snidlinget és a mustárt. Meghámozzuk a tojást, beleforgatjuk a lisztbe. A csirkés keveréket 24 egyforma részre osztjuk. Nedves kézzel egy-egy tojást körbeborítunk vele, majd a felvert tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban aranybarnára sütjük a húsgolyókat, majd papírtörlőn lecsepegtetjük. Forrón tálaljuk.

 

 

Fürjtojás saláta                                                    

(forrás: noslty.hu)

Hozzávalók: 

  • 20-25 db keményre főzött fürjtojás,
  • 1 db fejes saláta, 2 db paradicsom,
  • 1 db uborka,
  • 1 kis csomó metélőhagyma,
  • 1 db paprika,
  • 0,5 dl étolaj
  • kávéskanálnyi mustár, citromlé, tejszín, só, bors 

Elkészítése:

Közepes nagyságú, ép salátalevelekkel béleljük ki a salátástálat. Tegyünk a tál aljára először metéltre vágott fejes salátát, majd félbe vágott fürjtojásokat, felszeletelt uborkát, paprikát és paradicsomot. Ezt a rétegezést addig végezzük, amíg a tál tele nem lesz. Öntsük le a külön elkészített olajos- tejszínes-metélőhagymás öntettel. Tetejére félbe vágott tojásokat, uborka karikákat, paradicsomszeleteket tegyünk, és hintsük meg finomra vágott metélőhagymával.Jól lehűtve tálaljuk.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 13
Heti: 55
Havi: 288
Össz.: 20 469

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek
Mama fürje - © 2008 - 2024 - mamafurje.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »