Pácolt fürjtojás
(forrás: Makacska konyhája)
Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásokat enyhén sós vízben keményre főzzük, és hideg vízben hagyjuk kihűlni. A fokhagymát meghámozzuk, a petrezselyem és zeller zölddel együtt apróra vágjuk, a többi hozzávalóval együtt egy tálban összekeverjük. Beleforgatjuk a megfőtt tojásokat, majd befőttesüvegbe rakjuk. 1 - 2 napig a hűtőszekrényben pihentetjük.
Fogyaszthatjuk magában vagy kenyérrel, de salátáknak is kiváló kiegészítője.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A tököt vékonyan meghámozzuk, de maradhat a zsenge héjával is. Kettévágjuk, belsejét kikaparjuk. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és beletesszük a reszelt sajtot. Egy tűzálló tálat vékonyan kiolajozunk, majd beletesszük a tököket. A fürjtojásokat hármasával egy-egy fél tökbe ütjük. Tetejét megszórjuk apróra vágott petrezselyem levéllel. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Bújtatott fürjtojás
(forrás: Gasztro ABC)
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tojásokat egy edénybe tesszük, vizet öntünk rá, közepes lángon egyfolytában kevergetjük, amíg a víz felforr (így középre kerül a sárgája). 5 percig főzzük, leszűrjük, hideg vízben hagyjuk kihűlni.
Egy kis tálban összekeverjük a darált csirkehúst, a snidlinget és a mustárt. Meghámozzuk a tojást, beleforgatjuk a lisztbe. A csirkés keveréket 24 egyforma részre osztjuk. Nedves kézzel egy-egy tojást körbeborítunk vele, majd a felvert tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban aranybarnára sütjük a húsgolyókat, majd papírtörlőn lecsepegtetjük. Forrón tálaljuk.
Fürjtojás saláta
(forrás: noslty.hu)
Hozzávalók:
Elkészítése:
Közepes nagyságú, ép salátalevelekkel béleljük ki a salátástálat. Tegyünk a tál aljára először metéltre vágott fejes salátát, majd félbe vágott fürjtojásokat, felszeletelt uborkát, paprikát és paradicsomot. Ezt a rétegezést addig végezzük, amíg a tál tele nem lesz. Öntsük le a külön elkészített olajos- tejszínes-metélőhagymás öntettel. Tetejére félbe vágott tojásokat, uborka karikákat, paradicsomszeleteket tegyünk, és hintsük meg finomra vágott metélőhagymával.Jól lehűtve tálaljuk.